ÖzelgeKDVK

VAKIF İÇİN DÜZENLENEN FATURALARDA TEVKİFAT UYGULAMASI

Özelge no
E-21152195-130[2022/5627]-197120
Tarih
02.05.2023
Kanun
Katma Değer Vergisi Kanunu
Yapay zekâ özeti

KDV mükellefi olmayan bir vakıf, bakım onarım, inşaat, mimarlık ve danışmanlık hizmetleri aldığında adına düzenlenen faturalarda KDV tevkifatı uygulanır mı?

Vakıf KDV mükellefi değildir. Kurucusu borsa olsa da borsa ile ortaklık ilişkisi bulunmadığından belirlenmiş alıcılar kapsamında da sayılamaz. Bu nedenle vakfın aldığı hizmetlerde KDV tevkifat yükümlülüğü yoktur.

Yapay zekâ ile hazırlanmıştır, bilgi amaçlıdır. Belgenin tarihindeki mevzuatı yansıtır; hüküm sonradan değişmiş olabilir.

Özet

İlgi : 21.12.2022 tarih ve 1445382 sayılı özelge talep formunuz. İlgide kayıtlı özelge talep formunuzda, Vakfınızın ….. Ticaret Borsasının %100 sermaye iştiraki ile kurulduğu, vakfın kendi adresine veya vakfa bedelsiz tahsis edilmiş adreslerine veya işyerlerine yaptırdığı bakım onarım, inşaat, mimarlık, danışmanlık işlerinde vakıf adına düzenlenen faturalarda katma değer vergisi (KDV) tevkifatı uygulanıp uygulanmayacağı hususunda Başkanlığımız görüşü talep edilmektedir. 3065 sayılı KDV Kanununun 9/1 maddesinde, mükellefin Türkiye içinde ikametgâhının, işyerinin, kanuni merkezi ve iş merkezinin bulunmaması hallerinde ve gerekli görülen diğer hallerde Hazine ve Maliye Bakanlığının, vergi…

Tam metin üyelere açık

Listeleri ve özetleri üye olmadan görebilirsiniz. Özelgeyi tam metin okumak için giriş yapın. Her üyeye 5 kanun maddesi, 5 özelge ve 5 Danıştay kararı tam metin hakkı tanınır; Yıllık Abonelik ile sınırsız.

  • Üyeye 5 kanun maddesi · 5 özelge · 5 Danıştay kararı
  • Yıllık Abonelik: bütün mevzuat, kitaplar ve pratik bilgiler sınırsız
  • TrueBot ve TrueBot Ultra kredi ile

Aynı maddeye ilişkin diğer özelgeler

Bu maddeye ilişkin tüm özelgeler (287)

True Kütüphane — Vergi Mevzuatı Kütüphanesi. Bu sayfadaki mevzuat metinleri (kanun, özelge, Danıştay kararı) kamuya açık kaynaklardan derlenmiştir ve bilgilendirme amaçlıdır; resmi/güncel metin için ilgili resmi kaynağı esas alın. Hukuki görüş niteliği taşımaz.