İthalatçıdan alınan levha sac malzemesi, ithalatçı tarafından kumlama ve boya işçiliği yapıldıktan sonra teslim edilirse faturada KDV tevkifatı uygulanır mı?
Kumlama ve boya işçiliğine tabi tutulan levha sac, ithal edilen malın doğrudan teslimi sayılmaz; bu nedenle ithalatçıların tevkifat dışı teslim istisnası uygulanmaz. İthalatçı firmanın düzenleyeceği faturada demir-çelik ürünleri teslimi için belirlenen kısmi KDV tevkifatı uygulanması gerekir.
Yapay zekâ ile hazırlanmıştır, bilgi amaçlıdır. Belgenin tarihindeki mevzuatı yansıtır; hüküm sonradan değişmiş olabilir.
İlgi : a) 10.05.2022 tarihli özelge talep formunuz. b) 18.05.2022 tarihli özelge talep formunuz. İlgide kayıtlı özelge talep formlarınızda, ithalatçı firmadan demir çelik ürünü olan levha sac malzemesi satın alındığı, ancak ithalatçı firmanın tarafınıza yapacağı teslimden önce levha sac malzemelerin üzerinde kumlama ve boya işçiliği yaparak tarafınıza teslimi gerçekleştirdiği belirtilerek, ithalatçı firmanın düzenleyeceği faturada katma değer vergisi (KDV) tevkifatı uygulanıp uygulanmayacağı hususunda Başkanlığımız görüşü talep edilmektedir. 3065 sayılı KDV Kanununun 9/1 maddesinde, mükellefin Türkiye içinde ikametgâhının, işyerinin, kanuni merkezi ve iş merkezinin bulunmaması hallerinde ve…
Tam metin üyelere açık
Listeleri ve özetleri üye olmadan görebilirsiniz. Özelgeyi tam metin okumak için giriş yapın. Her üyeye 5 kanun maddesi, 5 özelge ve 5 Danıştay kararı tam metin hakkı tanınır; Yıllık Abonelik ile sınırsız.
- Üyeye 5 kanun maddesi · 5 özelge · 5 Danıştay kararı
- Yıllık Abonelik: bütün mevzuat, kitaplar ve pratik bilgiler sınırsız
- TrueBot ve TrueBot Ultra kredi ile