ÖzelgeKDVK

TABLDOT USULÜ YEMEK YANINDA VERİLEN EKMEK İÇİN UYGULANMASI GEREKEN KDV ORANI HK.

Özelge no
B. 73903997-130[28-2012 /28]-147
Tarih
26.7.2013
Kanun
Katma Değer Vergisi Kanunu
Yapay zekâ özeti

Tabldot usulü satılan yemeğin yanında verilen ekmeğe hangi KDV oranı uygulanır, yemekten ayrı bir oranla mı vergilendirilir?

Tabldot yemek verilmesi KDV Kanunu'nun 4. maddesi uyarınca hizmet sayılır ve ekmek yemeğin bir parçasıdır. Bu nedenle ekmek faturada ayrı gösterilse bile ayrı oranda vergilendirilmez, toplam hizmet tutarı içinde yemek hizmetine uygulanan orana tabi olur.

Yapay zekâ ile hazırlanmıştır, bilgi amaçlıdır. Belgenin tarihindeki mevzuatı yansıtır; hüküm sonradan değişmiş olabilir.

Özet

İlgide kayıtlı özelge talep formunda, hazır yemek imalatı ile iştigal ettiğinizi ve imal edilen yemeklerin müşterilere tabldot usulü satışının yapıldığını belirtip, yemek satışında KDV oranının %8 olarak uygulanması nedeniyle yemeğin yanında verilen ekmek için uygulanması gereken KDV oranı hakkında Başkanlığımız görüşü sorulmaktadır. 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 1/1 inci maddesine göre Türkiye’de ticari, sınai, zirai faaliyet ve serbest meslek faaliyeti çerçevesinde yapılan teslim ve hizmetler katma değer vergisine tabidir. Katma Değer Vergisi oranları, Katma Değer Vergisi Kanununun 28 inci maddesinin Bakanlar Kuruluna verdiği yetkiye dayanılarak yayımlanan 2007/13033 sayılı…

Tam metin üyelere açık

Listeleri ve özetleri üye olmadan görebilirsiniz. Özelgeyi tam metin okumak için giriş yapın. Her üyeye 5 kanun maddesi, 5 özelge ve 5 Danıştay kararı tam metin hakkı tanınır; Yıllık Abonelik ile sınırsız.

  • Üyeye 5 kanun maddesi · 5 özelge · 5 Danıştay kararı
  • Yıllık Abonelik: bütün mevzuat, kitaplar ve pratik bilgiler sınırsız
  • TrueBot ve TrueBot Ultra kredi ile

Aynı maddeye ilişkin diğer özelgeler

Bu maddeye ilişkin tüm özelgeler (582)

True Kütüphane — Vergi Mevzuatı Kütüphanesi. Bu sayfadaki mevzuat metinleri (kanun, özelge, Danıştay kararı) kamuya açık kaynaklardan derlenmiştir ve bilgilendirme amaçlıdır; resmi/güncel metin için ilgili resmi kaynağı esas alın. Hukuki görüş niteliği taşımaz.