Konut yapı kooperatiflerine yapılan vestiyer dolabı, ebeveyn dolabı ve genel banyo dolabı teslimleri inşaat taahhüdü sayılır mı, KDV nasıl uygulanır?
Bu dolaplar sökülüp başka yerde kurulmaya elverişli olmayacak şekilde monte ediliyorsa inşaat taahhüt işi sayılır. Bu durumda kooperatifin yapı ruhsatının tarihine göre KDV'den istisna olur ya da indirimli orana tabi tutulur; işin konut yapı kooperatifi adına düzenlenmiş ruhsata dayanması ve taahhüde dayanması şarttır.
Yapay zekâ ile hazırlanmıştır, bilgi amaçlıdır. Belgenin tarihindeki mevzuatı yansıtır; hüküm sonradan değişmiş olabilir.
İlgide kayıtlı özelge talep formunuzda, konut yapı kooperatiflerine yapmış olduğunuz vestiyer dolabı, ebeveyn dolabı ve genel banyo dolaplarının inşaat taahhüt kapsamında teslim edilmesi halinde KDV uygulaması hakkında Başkanlığımız görüşü istenilmektedir. KDV Kanununun 1/1 maddesine göre ticari, sınaî, zirai faaliyet ve serbest meslek faaliyeti çerçevesinde Türkiye’de yapılan teslim ve hizmetler KDV’ye tabidir. KDV Kanununun geçici 15 inci maddesi ile 29/7/1998 tarihinden önce bina inşaat ruhsatı alınmış inşaatlara ilişkin olarak konut yapı kooperatiflerine yapılan inşaat taahhüt işleri KDV’den istisna edilmiştir. 29/7/1998 tarihinden sonra bina inşaat ruhsatı alınmış inşaatlara ilişkin…
Tam metin üyelere açık
Listeleri ve özetleri üye olmadan görebilirsiniz. Özelgeyi tam metin okumak için giriş yapın. Her üyeye 5 kanun maddesi, 5 özelge ve 5 Danıştay kararı tam metin hakkı tanınır; Yıllık Abonelik ile sınırsız.
- Üyeye 5 kanun maddesi · 5 özelge · 5 Danıştay kararı
- Yıllık Abonelik: bütün mevzuat, kitaplar ve pratik bilgiler sınırsız
- TrueBot ve TrueBot Ultra kredi ile