Tamamlanmamış (natamam) inşaatı başka bir firmaya devrederken KDV hangi oranda hesaplanır, indirimli oran uygulanır mı?
Natamam vaziyetteki inşaatın devri KDV Kanununun 1/1 maddesi uyarınca KDV'ye tabidir. Bu teslim, Bakanlar Kurulu Kararı eki indirimli oranlı listelerde yer almadığından genel oran üzerinden KDV hesaplanması gerekir.
Yapay zekâ ile hazırlanmıştır, bilgi amaçlıdır. Belgenin tarihindeki mevzuatı yansıtır; hüküm sonradan değişmiş olabilir.
İlgide kayıtlı özelge talep formunuzda, firmanızın 12.09.2012 tarihinde ... m² arsa üzerinde yapılı ve yapımı tamamlanmamış bina inşaatını ... TL+%18 KDV ile birlikte ... TL tutarla satın aldığını, ilgili belediye tarafından inşaat ruhsatının firmanıza Şubat 2013 de devrinin yapıldığı, müteakiben betonarme imalatına devam edilerek betonarmenin %10 unun tamamlandığı, ayrıca 10.04.2013 tarihinde mevcut arsa üzerinde kat irtifakı oluşturarak tek tapu ile satın aldığınız inşaatı 219 tapuya çevirdiğinizi, söz konusu tamamlanmamış inşaatı başka bir firmaya satmak istediğinizi, söz konusu tamamlanmamış daireler 150 m² altında ve inşaat ruhsat tarihi Mayıs 2012 olduğundan KDV oranı ne olacağı, KDV…
Tam metin üyelere açık
Listeleri ve özetleri üye olmadan görebilirsiniz. Özelgeyi tam metin okumak için giriş yapın. Her üyeye 5 kanun maddesi, 5 özelge ve 5 Danıştay kararı tam metin hakkı tanınır; Yıllık Abonelik ile sınırsız.
- Üyeye 5 kanun maddesi · 5 özelge · 5 Danıştay kararı
- Yıllık Abonelik: bütün mevzuat, kitaplar ve pratik bilgiler sınırsız
- TrueBot ve TrueBot Ultra kredi ile