SGK'ya sigortalılar hakkında yapılan bildirimler, ayrıca Çalışma Bakanlığına yapılması gereken sendika ile ilgili bildirimlerin yerine de sayılır. Yani işveren aynı bilgiyi Bakanlığa ikinci kez bildirmek zorunda kalmaz.
Kimleri ilgilendirir: SGK'ya sigortalı bildirimi yapan işverenleri ve bu bildirimleri hazırlayan muhasebecileri ilgilendirir.
SGK'ya sigortalı bildirimi yaptım, Çalışma Bakanlığına ayrıca bildirim yapmam gerekir mi?
Kanunun 8 inci maddesine göre SGK'ya yapılan sigortalı bildirimleri, Sendikalar Kanununun 62 nci maddesi uyarınca Bakanlığa yapılması gereken bildirimlerin yerine geçer. Bu nedenle aynı bildirim için ayrıca Bakanlığa başvurmak gerekmez.
Sendikalar Kanunu 62. madde bildirimi SGK bildirimiyle yapılmış sayılır mı?
Evet, SGK'ya yapılan sigortalı bildirimleri bu bildirimin yerine geçer.
Yapay zekâ ile hazırlanmıştır, bilgi amaçlıdır. Bağlayıcı olan resmî metindir.
(1) (Düzeltme:RG-23/7/2009-27297) Kanunun 8 inci maddesi uyarınca sigortalılara ilişkin Kuruma yapılan sigortalı bildirimler, 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 62 nci maddesine göre Bakanlığa yapılması gereken bildirimler yerine geçer.
Tam metin üyelere açık
Listeleri ve özetleri üye olmadan görebilirsiniz. Kanun maddesini tam metin okumak için giriş yapın. Her üyeye 5 kanun maddesi, 5 özelge ve 5 Danıştay kararı tam metin hakkı tanınır; Yıllık Abonelik ile sınırsız.
- Üyeye 5 kanun maddesi · 5 özelge · 5 Danıştay kararı
- Yıllık Abonelik: bütün mevzuat, kitaplar ve pratik bilgiler sınırsız
- TrueBot ve TrueBot Ultra kredi ile