SGK-T-016Bölüm 150

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği Bölüm 150 — 3.2.3 - Sözleşmesiz sağlık hizmeti sunucularında tıbbi malzeme bedellerinin ödenmesi

Kanun
Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği
Kanun no
SGK-T-016
Bölüm
150
Yapay zekâ özeti

Kurumla sözleşmesi olmayan bir sağlık kuruluşu acil durum nedeniyle tıbbi malzeme kullanmışsa ve bu malzeme SUT'un 2.3 maddesine göre Kurumca karşılanması gerekiyorsa, bedeli SGK öder. Ödeme şahıs ödemesi şeklinde yapılır ve SUT hükümlerine göre belirlenir.

Kimleri ilgilendirir: Kurumla sözleşmesi olmayıp acil hal nedeniyle tıbbi malzeme kullanan sağlık hizmeti sunucularını ve bu hizmetten yararlanan kişileri ilgilendirir.

Sözleşmesiz hastanede acil durumda kullanılan tıbbi malzemenin bedelini SGK öder mi?

Malzeme acil hal nedeniyle kullanılmışsa ve SUT'un 2.3 maddesi uyarınca Kurumca karşılanması gerekiyorsa, bedeli SUT hükümlerine göre SGK tarafından karşılanır.

Sözleşmesiz sağlık kuruluşlarında acil hal nedeniyle kullanılan tıbbi malzeme bedelleri nasıl ödenir?

SUT'un 2.3 maddesi uyarınca Kurumca karşılanması gereken bu bedeller, şahıs ödemesi olarak SUT hükümleri doğrultusunda Kurumca karşılanır.

Yapay zekâ ile hazırlanmıştır, bilgi amaçlıdır. Bağlayıcı olan resmî metindir.

Özet

(1) Kurum ile sözleşmesiz sağlık hizmeti sunucularınca acil haller nedeniyle kullanılan ve SUT’un 2.3 maddesi doğrultusunda Kurumca karşılanması gereken tıbbi malzeme bedelleri, şahıs ödemesi olarak SUT hükümleri doğrultusunda Kurumca karşılanır.

Tam metin üyelere açık

Listeleri ve özetleri üye olmadan görebilirsiniz. Kanun maddesini tam metin okumak için giriş yapın. Her üyeye 5 kanun maddesi, 5 özelge ve 5 Danıştay kararı tam metin hakkı tanınır; Yıllık Abonelik ile sınırsız.

  • Üyeye 5 kanun maddesi · 5 özelge · 5 Danıştay kararı
  • Yıllık Abonelik: bütün mevzuat, kitaplar ve pratik bilgiler sınırsız
  • TrueBot ve TrueBot Ultra kredi ile

True Kütüphane — Vergi Mevzuatı Kütüphanesi. Bu sayfadaki mevzuat metinleri (kanun, özelge, Danıştay kararı) kamuya açık kaynaklardan derlenmiştir ve bilgilendirme amaçlıdır; resmi/güncel metin için ilgili resmi kaynağı esas alın. Hukuki görüş niteliği taşımaz.